Nogomet
13

Sarajevo protiv Travnika s izmijenjenim sastavom, povrijeđeni Duljević i Bekić

Piše: D. B.
Sarajevo će sutra u drugoj utakmici osmine finala Kupa BiH biti gost Travniku. Divovi iz prve utakmice imaju prednost od 4:0, zbog čega će trener Bordo ekipe izvesti izmjenjeni sastav u odnosu na premijerligašku utakmicu protiv Zrinjskog.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

"Bit će nekoliko izmjena u ekipi s obzirom da imamo dobar rezultat. Važno je da igrači koji sutra dobiju priliku odigraju na pravi način. Dužnost nam je da pobijedimo u Travniku. Neće nam biti lako i ja očekujem da ekipa odigra maksimalno ozbiljno. To je prilika da se igrači nametnu i otežaju mi posao pri odabiru sastava za sljedeće utakmice. Ne znam kako će ekipa Travnka izgledati sutra, ali ja očekujem našu pobjedu", izjavio je Kodro.

Trener Sarajeva u sutrašnjoj utakmici neće moći računati na tri igrača, a razlog su povrede.

"Povrijeđeni su Haris Duljević, Dario Purić i Ameri Bekić. Samir Radovac će biti u konkurenciji za sastav nakon što se oporavio od povrede. Kartoniranih igrača nemamo", dodao je Kodro.

Meho Kodro (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Meho Kodro (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Među igračima koji su inače na klupi, a koji će sutra dobiti priliku od prve minute, nalaze se golman Emir Plakalo i stoper Risto Mitrevski.

"Mitrevski će sutra dobiti priliku od početka utakmice. Starter će također biti Plakalo, koji je zaslužio svoju priliku. Izvanredno brani, veoma je talentovan i ja definitivno računam na njega", kazao je trener Sarajeva.

Sarajevo je protiv Zrinjskog odigralo dva različita poluvremena.

"Analizirao sam utakmicu i vjerujem da ćemo u narednom periodu ličiti na ekipu iz drugog poluvremena utakmice protiv Zrinjskog. Nadam se da neće biti puno utakmica u sezoni u kojim ćemo igrati dva različita poluvremena. Nisam zabrinut ni zbog realizacije, jer je važno da stvaramo šanse. Gol je stvar samopouzdanja", rekao je Kodro.

Emir Plakalo (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Emir Plakalo (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Novinarima se obratio i mladi golman Plakalo.

"Imamo dobar rezultat uoči revanša. Nadam se da ćemo dobro odigrati u Travniku i da neće biti nikakvih problema. Mnogo mi znači prilika da stanem između stativa svog kluba, zbog čega sam zahvalan stručnom štabu. Naporno radim i dajem sve os sebe", izjavio je Plakalo.

Utakmica Travnik - Sarajevo se igra sutra s početkom u 15:00 sati.