Nogomet
0

Sarajevo protiv Slavije želi osigurati drugu poziciju, Radovac ostaje i narednu sezonu

Piše: D. B.
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Na konferenciji za medije FK Sarajevo pomoćni trener Bordo ekipe Abdulah Oruč je izjavio da je cilj u 28. kolu BHT Premijer lige pobijediti Slaviju i osigurati drugu poziciju na tabeli.
Abdulah Oruč (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Abdulah Oruč (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
"Nakon teške sedmice u kojoj smo igrali sa Zvijezdom i Željezničarom, a koju je obilježila i bolest trenera Husrefa Musemića, slijedi nam nešto lakši period. Slaviju trebamo pobijediti i osigurati drugu poziciju na tabeli, a da li će biti nešto više od toga na kraju, nije do nas. Što se Musemića tiče, on se osjeća puno bolje, ostat će u bolnici još neko vrijeme, a doktori očekuju da će se brzo oporaviti", izjavio je Oruč.
Samir Radovac (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Samir Radovac (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Novinarima se obratio i mladi nogometaš FK Sarajevo, Samir Radovac, koji je također najavio pobjedu.

"Optimista sam pred duel sa Slavijom i vjerujem da ćemo pobijediti. Zahvalan sam stručnom štabu na prilikama koje mi ukazuju, a nadam se da sam ih do sada opravdao" kazao je Radovac. Dodao je da će i sljedeću sezonu igrati u bordo dresu.

Ognjen Todorović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Ognjen Todorović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Oruč je rekao da u ekipi ima tri rovita igrača među kojima je i Ognjen Todorović, koji bi ipak trebao zaigrati protiv svog bivšeg kluba. Upitni su Sedin Torlak i golman Dejan Bandović. Mario Tadejević je suspendovan zbog žutih kartona.

"U Slaviji sam proveo četiri lijepe godine, no, mi sutra moramo pobijediti i osigurati drugo mjesto na tabeli. Trijumf ne smije doći u pitanje", jasan je bio Todorović.

Utakmica između Sarajeva i Slavije se igra u subotu s početkom u 17 sati.