Nogomet
21

Sarajevo protiv Metalleghea u Travniku traži četvrtu uzastopnu prvenstvenu pobjedu

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U posljednjoj utakmici 17. kola Premijer lige snage će u Travniku odmjeriti Metalleghe i Sarajevo. Domaći se bore za opstanak u elitnom razredu bh.nogometa, dok tim sa Koševa ima velike ambicije u gornjem dijelu tabele.

Izabranici Mehmeda Janjoša tražit će četvrtu uzastopnu prvenstvenu pobjedu na travničkoj Piroti. Bordo tim će imati i veliku podršku s tribina, a očekuje se da će oko 500 najvatrenijih navijača bodriti višestrukog prvaka BiH.

S druge strane, Metalleghe će pokušati doći do povoljnog rezultata. To bi u ovom slučaju bio i neriješen ishod. Novi trener "Kraljeva iz Jajca" Mato Neretljak imao je samo riječi hvale za protivnika.

"Mi respektujemo tim sa Koševa, to je veliki klub ne samo u BiH nego i šire. Prepuštamo im ulogu favorita, ali nećemo izaći na teren sa bijelom zastavom. Radili smo naporno proteklih dana i sa optimizmom čekamo okršaj sa Bordo timom. Vratit će nam se i nekoliko igrača koji će biti u konkurenciji za ovaj dvoboj", kazao je bivši igrač Orašja, Osijeka, Hajduka, Rijeke i Zadra za Klix.ba.

U utakmici koja je odigrana 22. augusta na najvećem bh. stadionu Metalleghe je slavilo rezultatom 2:1. Nakon tog poraza smijenjen je tadašnji prvi šef struke Almir Hurtić. U timu sa Koševa imaju veliki motiv da se revanširaju za ovaj poraz. Dakako, ako izabranici Mehemda Janjoša osvoje kompletan plijen zauzet će drugu poziciju i smanjit će zaostatak za vodećim Zrinjskim na samo četiri boda.

Nedjelja Metalleghe – Sarajevo 13:00 sati (prijenos na Moja TV) Rezultati utakmica odigranih u subotu: Radnik – Vitez 1:1, Mladost DK – Olimpic 3:0, Krupa – Široki Brijeg 1:0, Čelik – Sloboda 0:2, Zrinjski – Željezničar 0:4.