Nastavljena Premijer liga BiH
0

Sarajevo poraženo u Zenici, Veležu gradski derbi

Sarajevo-x.com
(Foto: Mirza Subašić/Fotoservis)
Nogometaši Sarajeva poraženi su u prvom kolu nastavka Premijer lige na gostovanju kod Čelika.

Bordo sastav je prvi došao u vodstvo, i to golom Obuće, koji je upravo iz Čelika došao ponovo u redove Sarajeva u zimskom prelaznom roku. Obuća je pogodio u 22, minuti, ali je 20 minuta kasnije Adilović poravnao na 1-1.

Drugo poluvrijeme Zeničani su riješili u svoju korist, pobjedu im je donio Šišić, golom u 64. minuti.

Drugi derbi u 16. kolu Premijer lige BiH, i to gradski, igrali su Velež i Zrinjski. Rođeni su golom Velagića u 57. minuti došli do izuzetno vrijedne pobjede i nova tri boda.

Gradačačka Zvijezda je tri boda imala "u džepu" kao gost kod Travnika, jer je imala prednost 2-0 na poluvremenu. Precizni su bili Delić i Ristić u 20. i 27. minuti. Ipak, Travničani nisu u drugom poluvremenu izašli sa bijelom zastavom, već su naprotiv sve karte bacili u napad. I isplatilo im se, na kraju su došli do boda, zahvaljujući golovima Rekića i Popovića, u 73. i 79. minuti.

Dobar rezultat ostvario je i prijedorski Rudar na gostovanju kod trebinjskog Leotara. Susret između ove dvije ekipe završen je bez pogodaka.

Zbog loših vremenskih uslova odgođeni su susreti u Zvorniku, između Drine i banovićke Budućnosti, te u Tuzli, između Slobode i Slavije.

Premijer liga BiH, 16. kolo:

Čelik - Sarajevo 2-1 Velež - Zrinjski 1-0 Travnik - Zvijezda 2-2 Leotar - Rudar 0-0