Nogomet
53

Sarajevo poraženo od Slavije u prijateljskoj utakmici na Otoci

Piše: D. B.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
FK Sarajevo i FK Slavija danas su na stadionu Otoka u Sarajevu odigrali prijateljski susret, koji je završen rezultatom 2:1 u korist ekipe iz Lukavice.

Ova utakmica je za Bordo ekipu, koju s klupe vodi bh. stručnjak Husref Musemić, bila generalna proba pred susret 1. pretkola Evropske lige protiv Libertasa iz San Marina. Slavija je u vodstvo došla u 20. minuti pogotkom Dudića iz jedanaesterca. Izjednačenje Musemićevim izabranicima donio je Todorović u 40. minuti susreta. Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 1:1.

U nastavku utakmice je ekipa Sarajeva bila dominantnija na terenu, ali je Slavija uspjela iskoristiti jednu od rijetkih prilika i postići pobjedonosni pogodak za konačnih 2:1. Poraz ekipe sa Koševa svakako nije dobra uvertira pred utakmicu u Evropskoj ligi.

Podsjetimo, FK Sarajevo protiv Libertasa u 1. pretkolu Evropske lige igra 4. jula na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Rezultatom protiv Slavije je nezadovoljan nogometaš FK Sarajevo Asmir Suljić, koji tvrdi da njegova ekipa igra dobro, ali da je problem realizacija.

"Odigrali smo dobru utakmicu kao i nekoliko prethodnih, ali nam je realizacija slaba. Mogu reći da igramo bolje nego prošle sezone, a to što golova nema vjerovatno je rezultat visokog tempa priprema. Ipak, siguran sam da će nas krenuti uskoro i da neće biti nikakvih problema", izjavio je nakon utakmice Suljić za portal Klix.ba.

On je dodao da protiv Libertasa očekuje pobjedu.

"Šteta što nismo pobijedili Slaviju, jer bi to bila dobra uvertira pred susret s Libertasom. Naše protivnike ćemo ozbiljno shvatiti i dati sve od sebe kako bi pobijedili sa što većom razlikom i tako mirno otišli na gostovanje u San Marino. Favoriti smo i tu ulogu ćemo i opravdati", kazao je Suljić.