Prijateljska utakmica
0

Sarajevo poraženo od Maribora rezultatom 6:3

Piše: E. Isanović
Sarajevo poraženo u Sloveniji
Sarajevo poraženo u Sloveniji
Prijateljska utakmica između Maribora i Sarajeva ,koja je odigrana u Sloveniji u sklopu priprema za predstojeće evropske utakmice, završena je pobjedom Slovenaca 6:3. Obje ekipe igrale su u kombinovanim sastavima.

Prvi šef struke FK Sarajevo Dragan Jović u prvom poluvremenu je izveo sljedećih jedanaest: E. Plakalo, Tatomirović, Belošević, Torlak, Zrnanović, M. Plakalo, Sesar, Karamatić, Husejinović, Diatta i Krpić.

Igrao se 2. minut kada je Husejinović uputio centaršut u šesnaesterac. Najviši u skoku bio je Diatta, šutirao je glavom pored lijeve stative .

U 17 minuti Maribor dolazi u vodstvo. Belošević je izgubio loptu na sredini terena. Nogometaši aktuelnog prvaka Slovenije su izveli brz kontra-napad i poentirali za 1:0.

Nekoliko minuta kasnije Zoran Belošević je dobro pokušao iz slobodnjaka, ali je bio neprecizan. Sredinom prvog dijela stiže poravnanje. Najbolji igrač Bordo tima Said Husejinović uzima loptu na centru, pravi solo- prodor i postiže pogodak za 1:1.

Samo nekoliko trenutaka kasnije Žarko Karamatić, pojačanje tim sa Koševa, pogađa sa 30 metara za vodstvo Sarajeva od 2:1. No, tu nije bio kraj uzbuđenjima u prvih 45 minuta. Velikonja, igrač Maribora, postiže efektan gol sa 20 metara za 2:2. 

U posljednjim trenucima prvog dijela grešku Plakala koristi Tavares i dovodi Slovence u vodstvo 3:2 i tim rezultatom se otišlo na odmor. U drugom poluvremenu Jović se odlučio za novih jedanaest igrača, na teren su istrčali: Abdihodžić, Gujić, Tadejević, Čomor, Dupovac, Šunjevarić, Handžić, Bešić, Zlatković, Suljić i Haskić.

U nastavku je tempo splasnuo i najčešće se igralo između dva šesnaesterca. U 61.minuti svoj šut oprobao je Suljić, ali je lopta otišla pored gola. Nakon velike greške mladog Bešića igrači Maribora postižu četvrti pogodak u 68.minuti.

Samo minut kasnije ponovo greška odbrane Sarajeva.To kažnjavaju igrači Maribora i povećavaju na 5:2. Naredni napad Bordo tima donio je pogodak. Sa jedanaest metara Haskić matira Handanoviča za 5:3, a već u narednom napadu igrač koševskog premijerligaša Bešić pogađa stativu.

Šesti pogodak slovenski tim postiže ponovo nakon greške posljednje linije Sarajeva u 77. minuti. Utakmica je završena pobjedom Maribora 6:3, a pred strategom Bordo tima Draganom Jovićem je mnogo posla oko uigravanja ekipe.