Nogomet
120

Sarajevo polusezonu završilo petom pobjedom u nizu, Ahmetović i Hebibović presudili Radniku

Piše: D. B.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Sarajevo je u utakmici 18. kola Premijer lige BiH, posljednjoj u jesenjem dijelu prvenstva, ugostilo ekipu bijeljinskog Radnika. Bordo tim je pobijedio 2:0 i za kraj prvog dijela prvenstva upisao peti trijumf u nizu.

Trener FK Sarajevo Mehmed Janjoš je od prve minute susreta priliku za igru dao Pavloviću, Hodžiću, Rustemoviću, Novakoviću, Duljeviću, Sariću, Crnkiću, Hebiboviću, Mihojeviću, Almiru Bekiću i Ahmetoviću, dok se šef stručnog štaba Radnika Nebojša Milošević odlučio za Lučića, Jakovljevića, Beširevića, Zeljkovića, Obradovića, Jankovića, Ostojića, Srećkovića, Đurića, Okića i Šerbečića.

Nogometaši su iznijeli transparent "Isključimo nasilje nad ženama".

Utakmica je počela minutom šutnje za poginule nogometaše i druge članove brazilskog Chapecoensea u avionskoj nesreći.

Prvi su zaprijetili gosti u 2. minuti preko Obradovića nakon čijeg je pokušaja glavom lopta završila iznad gola Sarajeva.

Potom je ekipa Sarajeva preuzela inicijativu, ali je Radnik uspješno parirao na terenu.

Igrala se 12. minuta kada je zaprijetila Bordo ekipe, u dobroj šansi se našao Crnkić, a njegov udarac je odbranio golman Lučić.

Nogometaš FK Sarajevo je ponovo pokušao u 19. minuti, no, Lučić je i ovog puta bio na visini zadatka. Radnik je uzvratio u 24. minuti, Janković je dobro šutirao, ali je lopta ipak završila pored Pavlovićevog gola.

Veliku priliku je Sarić imao u 29. minuti preko Sarića, koji je šutirao preko gola. Minut kasnije je Lučić dobro intervenisao i spasio svoj gol.

Novi napad Sarajeva iz 36. minute je završio Hodžić nepreciznim udarcem ka golu Radnika. Posljednji pokušaj su imali gosti preko Obradovića, koji nije uspio pogoditi s distance. Ekipe su na odmor otišle pri rezultatu 0:0.

Na početku drugog poluvremena Janjoš je napravio izmjenu te je umjesto Rustemovića priliku dao Ivetiću. Igrala se 55. minuta kada su gosti kreirali opasan kontranapad, Obradović je šutirao, ali nije pogodio.

U 59. minuti udarac Ahmetovića je uspješno izblokirao Šerbečić, ali pomoći za goste nije bilo minut kasnije kada je Ahmetović zatresao mrežu Radnika. Napadač je donio veliku radost domaćim navijačima.

Trener Radnika Milošević je prvu izmjenu napravio u 66. minuti kada je Peco zamijenio Srećkovića.

Kapiten FK Sarajevo Haris Duljević je isprobao svoj udarac u 70. minuti, međutim, nije pogodio. Ipak, u narednom napadu Bordo ekipe je Duljević je sjajno asistirao Hebiboviću, koji je prevario Lučića i povisio vodstvo Sarajeva na 2:0.

U 76. minuti je za Radnik zaigrao Simeunović zamijenivši Okića. Obojica igrača su ranije igrali za FK Sarajevo. Dvije minute kasnije je Radovac ušao u igru umjesto Novakovića u domaćoj ekipi.

Drugi žuti, odnosno crveni karton, dobio je Mihojević u 83. minuti, tako da su domaći igrali s igračem manje na terenu do kraja susreta.

Janjoš je reagovao i umjesto Hebibovića u igru uveo Kadušića. Njegov kolega na drugoj strani je priliku dao Glišiću umjesto Ostojića. Pecin udarac s distance u 89. minuti nije ugrozio Pavlovića.

Rezultat se nije mijenjao, pa je Sarajevo upisalo petu pobjedu u nizu i polusezonu završilo na drugoj poziciji s 34 boda, četiri manje od aktuelnog prvaka i lidera na tabeli Zrinjskog.

Radnik na pauzu ide kao petoplasirani s 30 bodova.

Posljednju utakmicu 18. kola, a ujedno i posljednju u jesenjem dijelu prvenstva igraju Široki Brijeg i Mladost DK od 16:00 sati.