Koševo, Fojnica pa Slovenija
0

Sarajevo počelo pripreme, stigli Šmigalović i Haskić

Sarajevo-x.com
U srijedu su u 11 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase počele pripreme FK Sarajevo. Na prozivci od igrača koji su proteklu sezonu igrali za ovaj klub nije bilo Damira Kojaševića, Branislava Arsenijevića, Vučine Šćepanovića, Hilme Gutića i Adisa Jahovića.

U "bordo ekipi" ima i pozitivnih vijesti, a to su dva nova igrača. Radi se o fudbalerima koji su prošle godine nastupali za ekipu Budućnosti iz Banovića. Na Koševo su stigli Nermin Haskić i Almir Šmigalović.

Aktuelni trener FK Sarajevo Mirza Varešanović, koji je još uvijek u tehničkom mandatu, rekao je da je razlog nedolaska pojedinih igrača finansijske prirode. Prema njegovim riječima, ekipi su se pridružila osmorica novih igrača koji su na probi. Varešanović je dodao da je očekivao da se na prozivci pojave svi igrači koji su protekle sezone izborili izlazak u Evropu.

Ekipa s Koševa bi 29. juna trebala otputovati u Fojnicu, a nakon toga u Sloveniju gdje su planirane prijateljske utakmice. Posljednja faza priprema će biti obavljena u Međugorju.