BHT Premijer liga
0

Sarajevo pobjedničku seriju želi nastaviti i protiv Čelika

Piše: E. Isanović
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Preostale tri utakmice 1. kola BHT Premijer lige igraju se danas. Na najvećem bh. stadionu Sarajevo će ugostiti zenički Čelik.

Bordo tim želi nastaviti pobjedničku seriju. Nakon slavlja protiv Levskog i Zete u Evropskoj ligi, uhvatili su nogometni ritam, a atmosfera u svlačionici je izuzetna. Prvi šef struke Dragan Jović u ovom meču ne može računati na usluge Asmira Suljića koji ima tri žuta kartona.

"Igramo između dva evropska meča. Ne razmišljamo ni o čemu drugom nego o pobjedi. Možda će biti malih korekcija u udarnoj postavi“, naglasio je Jović čiji je rukopis u igri tima sa Koševa očit.

Bordo tim još uvijek živi u euforiji evropskih utakmica, a svi podvlače kako konačno žele napraviti uspjeh u Premijer ligi. Očekuje se da će na koševskom stadionu i večeras biti veliki broj pristalica bordo boje.

Gosti sa Bilinog Polja u glavni grad BiH stižu sa potpuno redizajniranim sastavom. Kako tvrdi prvi šef struke Vlado Jagodić u Čeliku izuzetno respektuju Sarajevo, ali se na Koševu neće braniti. Pokušat će doći do povoljnog rezultata. U ovom okršaju imat će i podršku sa tribina.

Olimpic će na stadionu Otoku ugostiti i pokušati savladati Rudar iz Prijedora. Vukovi imaju velike ambicije u novoj sezoni, te napominju da bi osvajanje kompletnog plijena donijelo samopouzdanje i optimizam za nastavak.

Širokom Brijegu na noge stiže Slavija koja je u prošloj sezoni premijerligaški status sačuvala u posljednjem kolu.Tim sa Pecare je favorit i sve osim pobjede domaćih bilo bi iznenađenje.

Nedjelja

Olimpic – Rudar Prijedor 17:00 sati (prijenos na BHT1) Sarajevo - Čelik 21:00 sat (prijenos na Arena Sport) Široki Brijeg – Slavija 20:30 sati

Rezultati utakmica odigranih u subotu:

Travnik- Željezničar 0:0 Gradnika – GOŠK 1:1

Velež – Radnik 3:0 Leotar –Zrinjski 1:0 Borac – Zvijezda 3:0