Nogomet
5

Sarajevo odradilo trening pred Metalleghe, Hebibović se nada nastavku pobjedničkog niza

Piše: O. T.
(Foto: FK Sarajevo)
Prvotimci FK Sarajevo su nakon pobjede u posljednjem kolu protiv Mladosti na Koševu (4:3) nastavili pripreme za posljednje dvije premijerligaške utakmice u ovoj kalendarskoj godini.

"Uprkos velikom broju postignutih golova, pobjeda protiv Mladosti je bila izuzetno teška za ostvariti, a tome najbolje svjedoči zdravstveni bilten ekipe poslije utakmice", javljaju iz kluba.

Duljević i Radovac su bili pošteđeni jučerašnjeg treninga, dok se Kadušić žali na bolove poslije dobijenog udarca sredinom prvog poluvremena utakmice.

Sarajevo je u posljednje tri ligaške utakmice upisalo tri pobjede. Desni bek i desno krilo Sarajeva Anel Hebibović nada se nastavku pobjedničkog niza u susretu 17. kola u gostima protiv Metalleghea. U prethodnom sudaru ova dva tima na Koševu slavio je Metalleghe.

"Zadovoljni smo ovim rezultatom iako je bilo opuštanja u drugom poluvremenu. Uhvatili smo niz pobjeda koji želimo nastaviti u idućoj utakmici i nadam se da ćemo to ostvariti. Ekipa radi dobro. Ja se osjećam dobro i nadam se da ću nastaviti u ovoj formi te da će sve biti kako treba do kraja polusezone. Metalleghe je jedina ekipa koja nas je porazila na Koševu i pristupit ćemo ovoj utakmici, kao i svakoj do sada, sa maksimalnim oprezom. Nijednu ekipu ne smijemo potcijeniti, pogotovo ne Metalleghe koji sada igra kući", kazao je Hebibović.

Iz Sarajeva ističu da je dobra vijest za stručni štab povratak Almira Bekića i Perice Ivetića u kadar, koji su posljednju utakmicu propustili zbog kartona. Također, zdravstveno stanje Mersudina Ahmetovića je bolje, a on zbog povrede nije nastupio na posljednjoj prvenstvenoj utakmici Bordo kluba.

Sarajevo u narednom kolu gostuje Metallegheu na Piroti u Travniku. Meč je na rasporedu u nedjelju od 13 sati.