Pripreme u Opatiji
0

Sarajevo odigralo bez golova u susretu sa Goricom

Klix.ba
Foto: fcsarajevo.ba
Foto: fcsarajevo.ba
Fudbaleri Sarajeva danas su odigrali još jednu utakmicu u okviru priprema u Opatiji. Današnji protivnik ekipe Sarajeva bio je hrvatski drugoligaš, HNK Gorica. Pored brojnih prilika, mreže na ovom susretu, koji se igrao u Umagu, su mirovale. Krajnji rezultat utakmice glasio je 0:0.

U početku, utakmica je bila dosta tvrda, bez većih prilika. Igra se uglavnom odvijala između dva šesnaesterca. Zabilježena je poluprilika Huseinbašića, koji je iz daljine šutirao izravno u golmana Gorice. Na polovini prvog poluvremena, današnji protivnik Sarajeva imao je nekoliko odličnih prilika, ali je sjajni Dejan Bandović bez većih problema uspio otkloniti svaku opasnost za svoj gol.

Pred kraj prvog poluvremena, najbolju priliku za Sarajevo ima je Emir Hadžić, ali je nije pretvorio u pogodak. Njegov udarac glavom odlazi pored lijeve stative gola Gorice. Ovom sjajnom pokušaju prethodio je Huseinbašićev centaršut.

Na poluvremenu, šef stručnog štaba Sarajeva, Dragan Jović, izvršio je nekoliko izmjena. Umjesto Čizmića, u igru je ušao Nemanja Zlatković, koji je zauzeo svoje uobičajeno mjesto na lijevom beku. Tadejević je u nastavku činio štoperski par zajedno sa Torlakom, dok je Tatomirović prešao na desnog beka, gdje je prethodno igrao Čizmić. Osim Zlatkovića, u igru su ušli i Todorović i Osmanagić, umjesto Suljića i Huseinbašića.

Todorović je otvorio drugo poluvrijeme pokušajem sa distance. Njegov udarac sa ruba šesnaesterca odlazi pored gola. U nastavku utakmice, redale su se prilike za igrače Sarajeva. Ponajbolji igrač današnje utakmice, Emir Hadžić, pokušao je u nekoliko navrata da postigne gol. Međutim, njegovi udarci glavom, te nogom ili su odlazili pored gola ili je golman Gorice uspijevao da ih odbrani. Vrijedno je izdvojiti priliku kada je Osmanagić preciznim centaršutom uposlio Hadžića, koji odlično šutira, ali golman Gorice izbacuje loptu u korner. Odmah u nastavku, nakon kornera, Hadžić šutira nekoliko centimetara pored gola.

Pred kraj drugog poluvremena, umjesto Zadre, Džakmića, Torlaka, Tadejevića i Melunovića, svoju priliku su dobili Mijušković, Dupovac, Hrelja, Handžić i Aganspahić.