Evropska liga, 2. pretkolo
0

Sarajevo na teškom ispitu u Sofiji, Široki dočekuje St. Patricks

Klix.ba
Preostala dva predstavnika naše zemlje u Evropskoj ligi, Sarajevo i Široki Brijeg, večeras igraju prve utakmice drugog pretkola Evropske lige. Bordo tim je na teškom ispitu u Sofiji protiv Levskog, dok će Široki Brijeg dočekati St. Patricks.

Igrači Sarajeva obećavaju zalaganje

Tim sa Koševa nije se proslavio protiv Hiberniansa, predstavnika Malte, kojem su uspjeli dati devet golova, ali i od njih primiti čak šest, što je posebno zabrinulo stručni štab i navijače Sarajeva.

S obzirom na ozbiljnost protivnika (Levski je osvojio 26 titula Bugarske i 74 trofeja ukupno) igrači Bordo tima će morati drastično promijeniti svoj pristup u odnosu na dvomeč protiv Maltežana. Ovo se odnosi posebno na utakmicu na Malti, koju su igrači Sarajeva odigrali u maniru rekreativaca.

Ipak, igrači zvuče optimistično i uvjeravaju da su sposobni ostvariti dobar rezultat.

Žarko Karamatić, ovosezonsko pojačanje i strijelac gola na Koševu, tvrdi da je neosporan kvalitet Sarajeva i da je siguran da mogu napraviti dobar rezultat. Ponovio je odveć poznatu stvari, zato će im biti potrebno maksimalno zalaganje i vrhunska koncentracija svih 90. minuta. Takav pristup će im, ako ne pozitivan rezultat, barem donijeti aplauz navijača, kojih će u Sofiji biti više od tri stotine.

S njim se složio i atraktivni Said Husejinović, novi ljubimac navijača na stadionu Asim Ferhatović Hase.

"Vjerujem u naš kvalitet i zaista se nema puno toga reći. Kratko i jasno, očekujem dobru utakmicu i našu pobjedu", rekao je Husejinović.

Utakmica se igra u 19 sati, uz prijenos na Face TV.

Široki spreman dočekuje Irce

Drugi predstavnik BiH Široki Brijeg spremno dočekuje irski St. Patricks, uz nadu da će to uspjeti realizovati u ozbiljniju prednost uoči revanša.

"Nadam se da ćemo u četvrtak protiv St. Patricksa gledati najbolji Široki. Napadački i agresivan, fizički ravnopravan, a tehnički nadmoćan“, kazao je Marijan Bloudek, šef stručnog štaba NK Široki Brijeg.

Kapiten Vedran Ješe vjeruje kako je njegov tim sposoban da ne primi pogodak u prvoj utakmici. Kazao je kako bi volio pobjedu od 5:0, ali da ne može prognozirati tačan rezultat.

"Nikoga ne potcjenjujemo, ali nikoga se i ne bojimo, St. Patrick's ne dolazi iz neke od Liga petice i mislim da imamo realne šanse za prolaz u treće pretkolo Evropske lige", rekao je Ješe.

Utakmica se igra od 21:00 sati uz prijenos na BHT1.