Novi dres, nova nafaka
0

Sarajevo i Željo u novu sezonu sa novim dresovima

Sarajevo-x.com
Navjerovatniji izgled dresova Želje i Sarajeva
Navjerovatniji izgled dresova Želje i Sarajeva
Sarajevski premijerligaši Sarajevo i Željezničar u novu sezonu Premijer i Evropske lige ući će sa ugovorima sa novim proizvođačima opreme

Nogometaši FK Sarajevo u narednoj sezoni najvjerovatnije će nositi dresove italijanskog proizvođača sportske opreme Royal.

Ono što odmah "upada u oko“ jeste da su dresovi bordo boje, što je izvorna boja tima sa Koševa. Treba napomenuti da je klub iz Titove 38/b u predhodnim sezonama nosio opremu marke Nike i Legea.

Fudbaleri Željezničara u narednoj će sezoni nositi dresove italijanskog proizvođača opreme Macron.

Macron inače, proizvodi dresove za veliki broj klubova širom svijeta. Osim za fudbalske timove, mogu se pohvaliti kolekcijama opreme i za košarkaške, ragbi, bejzbol, odbojku i rukomet mada su najpoznatiji po proizvodnji opreme za fudbalske klubove. Od klubova iz regiona, dobavljaju opremu hrvatskom prvoligašu Karlovcu, dok se među poznatijim evropskim ekipama koji je Macron sponzor, ističu Napoli, Bologna, Mallorca, West Ham, Braga, AZ Alkmar itd.

Podsjećamo, Željezničar je u protekloj sezoni oblačio također italijanski proizvođač opreme Legea. Većina detalja je usaglašena, ostaje je još dogovor oko samog dizajna opreme i potpis ugovora u narednih nekoliko dana. Predstavljanje nove opreme održat će se u plavom salonu stadiona Grbavica 28. juna.