Nogomet
37

Sarajevo i Željezničar kažnjeni zbog pirotehnike na derbiju

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine kaznila je Fudbalski klub Sarajevo s 9.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice 14. kola Premijer lige BiH protiv FK Željezničar i korištenja pirotehničkih sredstava domaćih navijača.

Komisija je kaznila i Željezničar s 8.000 KM zbog pirotehnike gostujućih navijača.

Na sjednici komisije odlučeno je i da Nogometni klub Čelik plati kaznu u iznosu od 1.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice i pirotehnike koju su koristili domaći navijači tokom susreta protiv Širokog Brijega, saopćeno je iz NS BiH.

Željezničar je kažnjen i s 2.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice i pirotehnike u susretu 15. kola protiv Rudara iz Prijedora, dok je Sarajevo kažnjeno s 1.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice i pirotehnike u susretu osmine finala Kupa BiH protiv Viteza.

Komisija je donijela odluku da se kazni HŠK Zrinjski s 2.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice i pirotehnike domaćih navijača u susretu protiv Veleža.

Kažnjen je i FK Leotar s 1.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice i ubacivanja tvrdih predmeta u teren u susretu protiv Čelika.