Premijer liga BiH
0

Sarajevo i Čelik na Koševu odigrali bez golova

Piše: J. H.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Iako je večerašnja utakmica trebala biti derbi prvog kola BH Telecom Premijer lige, nijedan tim nije to opravdao. U jednoj blijedoj utakmici, Sarajevo i Čelik odigrali su nepopularnih 0:0.

Nakon odličnih utakmica u okviru pretkola Evropske lige, Sarajevo je večeras na Koševu dočekalo Čelik iz Zenice u okviru derbija prvog kola BH Telecom Premijer lige.

U prvih desetak minuta, nekoliko hiljda navijača na Olimpijskom stadionu nije vidjelo neku veću priliku za postizanje gola. Gostujuća ekipa zaprijetila je u 13. minuti preko Bajraktarevića, ali je Dupovac odlično reagovao i otklonio opasnost.

Nakon toga, Bordo tim je zaprijetio, ali je Brković na vrijeme reagovao. U 35. minuti, Sarajevo je imalo polupriliku nakon pokušaja Beloševića. Dvije minute kasnije, Zeničani su imali odličnu priliku. Nakon nesigurne intervencije golmana Sarajeva Bandovića, loptu je pokupio Barać i lobom pogodio prečku.

Dvije minute prije kraja prvog poluvremena, Belošević je zaprijetio nekadašnjem reprezentativnom golmanu Nurkoviću koji je i ovog puta bio dobro postavljen. Međutim, ovo nije bio kraj prijetnjama Bordo tima.

Nakon šuta Zlatkovića, sa nekih 16 metara šutirao je i najbolji igrač Sarajeva Said Husejinović ali je stativa saveznik gostiju iz Zenice. Ipak, jedno slabo poluvrijeme na Koševu završeno je bez golova.

U nastavku utakmice, Barać je zaprijetio na jednoj a Hadžić na drugoj strani. Mreže na Koševu su mirovale.

U 75. minuti, trener Bordo tima Dragan Jović bacio je sve karte u napad i umjesto veznjaka Sesara u igru ubacio Krpića koji je već u narednom napadu mogao dovesti svoj tim do vodstva, ali je golman Nurković bio na pravom mjestu.

Do kraja utakmice, rezultat se nije mijenjao.

Prvo kolo BH Telecom premijer lige:

Sarajevo - Čelik 0:0