Nogomet
13

Sarajevo gostuje u Travniku, Kodro najavio pobjedu

Piše: E. I.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U posljednjoj utakmici 21. kola BHT Premijer lige Travnik će danas na Piroti ugostiti Sarajevo. U oba tabora vlada optimizam. Domaći žele ostati neporaženi u borbi za opstanak, dok će gosti sa Koševa težiti da osvoje kompletan plijen i približe se Širokom Brijegu na samo tri boda.

Prvi šef struke koševskog tima Meho Kodro bio je optimističan na konferenciji za novinare koja je održana u petak.

"Mnogo očekujem od utkamice s Travnikom. Vjerujem u svoju ekipu, ima konfuzije i krize, ali sam optimista. Siguran sam da ćemo dobiti. Vjerujem da ćemo ove godine osvojiti titulu. Moj optimizam ima razloga. Psihološki radimo svaki dan, bez toga ne može. Želimo osvježiti igrače i promijeniti im percepciju. Psihološko stanje se najbolje vraća golovima, treninzima i pobjedama. Samopouzdanje ćemo vratiti trijumfom u Travniku”, kazao je Kodro.

Novinarima se obratio i kapiten FK Sarajevo Ivan Tatomirović, koji se osvrnuo na medijske napise, krizu i nezadovoljstvo navijača.

"Meni ne predstavlja problem ono što se piše u medijima, jer razumijem sve to. Što se nas tiče, kako smo ušli u probleme, tako ćemo i izaći iz njih", izjavio je Tatomirović.

Veziri naglašavaju kako će igrati protiv jedne od najboljih ekipa u ligi. Ipak, vjeruju da uz maksimalan angažman svih aktera na terenu mogu ostati neporaženi.

Utakmica počinje u 16:30 sati uz direktan prijenos na Moja TV.

Tabela:

  1. Široki Brijeg 46
  2. Zrinjski 43
  3. Željezničar 42
  4. Sarajevo 40 (-1)
  5. Olimpic 40
  6. Borac 36
  7. Velež 30
  8. Slavija 25
  9. Sloboda 22
  1. Čelik 22
  2. Radnik 21
  3. Travnik 21 (-1)
  4. Drina 19
  5. NK Vitez 17
  6. Mladost 16
  7. Zvijezda 14