Kup BiH
0

Sarajevo gostuje u Mostaru, Željo ide na megdan Slaviji

Piše: E. Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Prve utakmice osmine finala Kupa BiH igraju se danas. Jedan od najzanimljivijih dvoboja bit će odigran u Mostaru, gdje će Zrinjski dočekati tim sa Koševa.

U taboru Plemića naglašavaju da respektuju Sarajevo i njegove rezultate, ali vjeruju kako mogu poraziti izabranike Dragana Jovića.

U Bordo timu ističu da će učiniti sve kako bi ostvarili povoljan rezultat pred uzvrat na najvećem bh. stadionu.

Slaviji na megdan stiže aktuelni prvak naše zemlje Željezničar. Domaći se nadaju kako će upisati pobjedu. Ipak, kažu kako će protiv sebe imati jednu od najboljih bh. ekipa. Plavi sa puno optimizma putuju u komšiluk.

Zvijezdi u goste dolazi Velež. Premda Mostarci u posljednje vrijeme nisu na očekivanom nivou, u timu iz Gradačca napominju da treba biti oprezan. Sve u svemu, Zvijezda je favorit u ovom meču.

Široki Brijeg ne bi trebao imati većih problema u dvoboju sa Orašjem. Isto se odnosi na okršaj Čelika i Rijeke iz Viteza, kao i Olimpica i Čapljine.

Zanimljivo će biti u Gabeli, gdje će snage odmjeriti GOŠK i Radnik iz Bijeljine, dok će Sutjeska u Foči ugostiti Slogu iz Doboja.

Raspored i satnica:

Zvijezda - Velež 15:30 sati Orašje - Široki Brijeg 15:30 sati GOŠK - Radnik 15:30 sati Čelik - Rijeka (Vitez) 15:30 sati Slavija - Željezničar 15:30 sati
Olimpic - Čapljina 15:30 sati Zrinjski - Sarajevo 17:000 sati Sutjeska - Sloga (Doboj) 18:30 sati

Uzvratni mečevi bit će odigrani 17. oktobra.