Nogomet
34

Sarajevo će u Širokom Brijegu bodriti 250 navijača, Velkoski se nada pobjedi

Piše: D. B.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U okviru 9. kola BHT Premijer lige Široki Brijeg će biti domaćin FK Sarajevo na stadionu "Pecara". Napadač Bordo ekipe Krste Velkoski se nada nastavku pobjedničkog niza i pobjedi nad Širokobriježanima.

"Očekuje nas teška utakmica u kojoj se sastaju dvije najkvalitetnije ekipe u ligi. Prije svega, bit će ovo utakmica za uživanje. Dobro je što smo uvezali dvije pobjede i ja se nadam da ćemo nastavit taj niz. Atmosfera i samopouzdanje u ekipi su na visokom nivou i vjerujem da će biti tako i nakon utakmice sa Širokim Brijegom", izjavio je Velkoski.

Direktor FK Sarajevo Dino Selimović je s novinarima podijelio tehničke informacije i aktivnosti kluba kada je u pitanju utakmica protiv Širokog Brijega na Pecari.

"Obzirom da se radi o gostovanju koje prate tenzije zbog ubistva navijača FK Sarajevo Vedrana Puljića i da dolazi svega nekoliko dana prije obilježavanja 5. godišnjice, mi smo u skladu s propisima NSBiH napravili adekvatnu najavu. Na gostovanje će u četiri autobusa putovati 250 naših navijača, ali i nekoliko kombija i putničkih automobila, ako to dozvoli policija. NK Široki Brijeg smo poslali molbu da se našim navijačima omogući unos transparenata i majica sa likom Vedrana Puljića. Očekujemo danas njihov odgovor. Apelujem da ni domaćini, a ni mi, ne nasjedamo na provokacije, jer nam ne treba da se ponovi nešto što se dogodilo prije pet godina u Širokom Brijegu. Sa našim navijačima ćemo naredne sedmice obilježiti godišnjicu Vedranovog ubistva i zatražiti od države da riješi ovaj slučaj. Nekoliko naših navijača je ranjeno, a treba reći da su svoje kazne odležali samo naši navijači. Smatramo da to nije pravedno i da je to kamen spoticanja razvoja navijačkih odnosa u BiH i regiji", rekao je Selimović.

Sada već bivši trener FK Sarajevo Dženan Uščuplić poželio je Bordo ekipi sreću u duelu sa Širokobriježanima.

Utakmica Sarajevo - Široki Brijeg se igra u nedjelju u 18:30 sati.