Nogomet
4

Saradnja sa brendom Umbro: Demirelu Veladžiću sponzorski ugovor sa Sport Lifeom

(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Kompanija Sport Life potpisala je danas u Sarajevo City Centeru vrijedan jednogodišnji sponzorski ugovor sa mladim kadetom Demirelom Veladžićem, reprezentativcem Bosne i Hercegovine u fudbalu, koji će od 5. do 21. maja učestvovati na ovogodišnjem Evropskom kadetskom prvenstvu u Azerbejdžanu.

Potpisivanjem ugovora o sponzorstvu na godinu dana mladi igrač će dobiti veliku podršku kompanije Sport Life zajedno u saradnji sa svjetskim brendom Umbro.

Iz kompanije Sport Life naglašavaju da je ova godina izuzetno plodonosna u oblasti kadetskog fudbala, što je potvrdio i prvi historijski plasman mlade reprezentacije na Evropsko prvenstvo u Azerbejdžanu, a fudbalska reprezentacija jedan je od najboljih promotora istinskih vrijednosti naše zemlje.

Predstavnici ove kompanije ističu da su posebno ponosni što imaju mogućnost da u saradnji kompanijom Umbro, talentovanog mladog igrača podrže vrijednim sponzorskim ugovorom, ali su istakli i da je izuzetna čast što će ova kompanija biti dio sportskih uspjeha koje će reprezentacija, kao i mladi reprezentativac sigurno ostvariti u budućnosti.

“Veliko mi je zadovoljstvo što kompanija Sport Life u saradnji sa brendom Umbro može da participira razvoju sportske karijere našeg mladog fudbalera i nadam se da je ovo samo početak naše saradnje. Kompanija Sport Life u sklopu svoje strategije poslovanja će i dalje raditi na razvoju domaćeg sporta", izjavio je Haris Tabaković iz kompanije Sport Life.

Sedamnaestogodišnji Demirel Veladžić je više od godinu dana član Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo, dolazi iz Velike Kladuše, a u ovoj sezoni sa dosta uspjeha nastupa za kadetsku selekciju klupske Akademije koja je osvojila titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

"Zahvaljujem se kompaniji Sport Life i brendu Umbro na pruženoj prilici za sklapanje dogovora i ugovora i nadam se da ćemo nastaviti saradnju u budućnosti", izjavio je mladi reprezentativac Demirel Veladžić.