Loša atmosfera zbog Mourinha
0

Sara Carbonero: Svlačionica Reala je podijeljena

Totalsport
Sara Carbonero (Foto: AFP)
Sara Carbonero (Foto: AFP)
Sara Carbonero, španska novinarka i djevojka kapitena Real Madrida Ikera Casillasa, izjavila je za emisiju ''La Jugada'' na jednoj meksičkoj televiziji da atmosfera u svlačionici Kraljevskog kluba nije dobra.

Carbonero svake sedmice komentariše aktuelnosti iz Reala, a ovom se prilikom osvrnula na prošlosedmično pisanje dnevnog lista Marca. Podsjetimo, madridski sportski dnevnik je donio informaciju da su kapiten Casillas i njegov zamjenik Sergio Ramos tokom ručka s predsjednikom kluba Florentinom Perezom postavili ultimatum: ili Mourinho ili mi.

Navodno su zatražili odlazak trenera Josea Mourinha na kraju sezone, a ukoliko se to ne dogodi, tvrde da će više nogometaša zatražiti odlazak iz kluba.

Iz Reala su to ekspresno demantirali, ali Marca i dalje tvrdi da su njezni izvori pouzdani, a ulje na vatru je sada dolila i Carbonero.

"Klima u svlačionici Reala nije dobra. Javna je tajna da se dio igrača uopće ne slaže s trenerom. Svlačionica je podijeljena i sada treba vidjeti hoće li Mourinho na kraju sezone otići budući da je otvorio mnoge fronte u klubu", istaknula je Carbonero.