Nogomet
3

Saopćenje Borca: Fuzija sa Krupom nikad nije ni bila opcija

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Proteklih mjeseci sve se više pričalo o eventualnoj fuziji Borca i Krupe, koja ulazi u Premijer ligu BiH. Čelnici banjalučkog kluba su danas demantovali te navode.

"Želimo da obavijestimo cjelokupnu sportsku javnost Banje Luke, Republike Srpske i BiH da spomenuta fuzija nikad nije ni bila, niti će biti opcija. U 90 godina bogatoj historiji kluba bilo je mnogo uspona i padova, te ispravnih i loših odluka uprava. Pred aktuelnim rukovodstvom se nalazi mnogo izazova, ali se nećemo baviti prošlošću, već samo budućnošću, a energiju nećemo trošiti uzalud ni na koga, niti na Savez, niti na bilo koji klub u Republici Srpskoj", stoji u saopćenju čelnika Borca.

"U narednoj takmičarskoj sezoni RS će imati samo dva predstavnika u Premijer ligi - Radnik iz Bijeljine i Krupu iz Krupe na Vrbasu. Fudbalski klub Borac ovim klubovima želi sve najbolje i poručuje im da im naredne godine dolazi u pomoć", poručili su iz Borca.

Novi trener ekipe će biti Zoran Dragišić, dosadašnji pomoćnik Borčeta Sredojevića, koji je prošle sezone bio peti šef stručnog štaba Banjalučana.