Argeta liga KS srednjih škola
0

Saobraćajcima trofej u malom fudbalu

Sarajevo-x.com
Srednja Saobraćajna škola pobjednik je Argeta lige srednjih škola Kantona Sarajevo u malom fudbalu, koja je nakon tri mjeseca završena u sarajevskoj Zetri.

Popularni Saobraćajci su u meču za zlato, uz veliku podršku sa tribina, nadigrali vršnjake iz Treće gimnazije. Rezultat je bio 2:0, a strijelci su bili Čopra i Mešanović. Imali su i gimnazijalci svoje prilike, ali je Salihagić na golu Saobraćajne škole bio nesavladiv.

Prije ovog duela odigran je i meč za treće mjesto. Snage su odmjerili Elektrotehnička škola i Gimnazija Dobrinja, a bilo je 5:1 za igrače sa Pofalića.

Susret je u jednom trenutku bio na ivici prekida jer su Dobrinjci tražili prekršaj nad svojim igračem u akciji koja je kasnije završena trećim golom Elektrotehničke (3:1). Poslije nekoliko minuta "ubjeđivanja" strasti su se smirile pa je meč nastavljen. Završilo je rezultatom 5:1.

Za najboljeg igrača Lige izabran je Almedin Čopra iz Saobraćajne škole, najbolji strijelac je Amel Handžić iz Elektrotehničke, a golman Sanid Salihović, takođe iz pobjedničke ekipe. Priznanje za najbolji potez zasluženo je otišlo u ruke Amera Suljevića iz Treće gimnazije.

Odličja i zahvalnice u ime organizatora Sport Centra uručio je Hadis Zubanović.