Mourinho ga ne "ljubi"
0

Sao Paulo želi uzeti Kaku na posudbu

Totalsport
Kaka
Kaka
Jose Mourinho, portugalski trener na radu u madridskom Realu, očigledno ne "ljubi" previše Brazilca Kaku i spreman je odreći se njegovih usluga.

Kaka je tokom ljeta 2008. godine napustio Milan, dotada svoj jedini evropski klub, te je pojačao Real čija ga je uprava platila 68.5 miliona eura.

No, brazilski se veznjak nije pokazao kao veliko pojačanje. Mnogo je vremena izbivao s travnjaka zbog raznih povreda, a i kada je igrao nije bio na nivou igara s kojima je u Milanu zavrijedio epitet najboljeg svjetskog nogometaša. Njegov turobni period u Realu se nastavlja, te dva milanska kluba (Milan i Inter) stalno očijukaju s njim i nadaju mu se u vlastitim svlačionicama.

Izgleda da po pitanju Kake nešto za reći ima i njegov matični klub, brazilski Sao Paulo, gdje je Kaka igrao do odlaska u Milan 2003. godine.

"Vijest po kojoj Real nema ozbiljnih namjera s Kakom je za mene veliko iznenađenje", rekao je dopredsjednik Sao Paula Carlos Augusto de Barros, te je nastavio:

"Između nas i Kake trenutno postoji veliki razdor. Nismo u pregovorima ni s njim, ni s Realom. No, kada vidimo kakva situacija vlada najavljujem da bi skoro mogli biti u pregovorima".

"Ne mogu vam niti opisati kako bi reagirao svaki od naših navijača da Kaka dođe na posudbu u Sao Paulo. Na to ćemo se bazirati u pregovorima. Želimo ga, ako u Realu, pak, neće igrati", završio je Carlos Augusto de Barros.

Spomenimo tek da je Sao Paulo trenutno na 10. mjestu tabele dvadeset brazilskih prvoligaša.