Nogomet
10

Santos uoči finala Eura: Želimo svim Portugalcima dati razlog za slavlje

Klix.ba
Fernando Santos (Foto: EPA)
Fernando Santos (Foto: EPA)
U finalu Evropskog prvenstva u nogometu večeras se sastaju Portugal i Francuska. Prema riječima portugalskog selektora Fernanada Santosa, njegov tim je ispunio cilj plasmanom u finale, a sada žele osvojiti Euro.

"Ranije sam rekao da je naš cilj igrati u finalu i osvojiti Euro. Čvrsto vjerujemo da ćemo uspjeti, želimo sve Portugalce učiniti sretnim, dati im razlog za slavlje", izjavio je Santos.

Respekt prema Francuskoj nije krio.

"Mislim da nema potrebe pričati o Francuskoj, svi ih poznaju veoma dobro. Od početka turnira sam govorio da postoje tri favorita, a to su Francuska, Španija i Njemačka, ali i da postoje drugi favoriti iz sjene među kojima je i Portugal", rekao je portugalski selektor.

Istakao je sjajne francuske individualce, no, smatra da i on na raspolaganju ima igrače koji mogu riješiti utakmicu.

"Ako obratite pažnju na individualce, onda bismo se morali brinuti zbog svakog od njih. Oni imaju dobro poznate, vrhunske nogometaše, koji nastupaju u velikim klubovima širom svijeta. Svaki pojedinac može napraviti razliku na terenu. Međutim, Portugal također ima jak tim i igrače koji mogu odlučiti pobjednika", kazao je Santos.

Pozvao je navijače da pruže podršku njegovim izabranicima.

"Mnogo puta sam rekao da cijenim podršku navijača, zahvalan sam na tome. U finalu će nam trebati više nego ikad", završio je Santos.

Finale se igra od 21:00 sati.