Arsene Wenger
0

"Šanse za prolaz protiv Barce su 50 posto"

Totalsport
Arsene Wenger (Foto: AFP/File)
Arsene Wenger (Foto: AFP/File)
Francuski menadžer Arsenala Arsene Wenger vjeruje da njegova ekipa u četvrtfinalnim dvobojima protiv Barcelone ima podjednake izglede za prolaz kao i aktuelni prvak Evrope.

"Sigurno je da mi nismo favoriti, ali, po meni, izgledi su 50-50. Oni imaju dobru ekipu, mi imamo dobru momčad, utakmice će sigurno biti zanimljive i uzbudljive. Važno je da se dobro pripremimo za te dvoboje i da vjerujemo u svoje snage", analizirao je žrijeb četvrfinala Lige prvaka Wenger, te nastavio:

"Kada sutra pogledate kvote u kladionicama, bit će evidentno da mi nismo favoriti. Međutim, ponavljam, vjerujem da imamo iste šanse za prolaz kao i Barcelona. Štaviše, ako uspijemo u te dvije utakmice pokazati naše najbolje lice, smatram da imamo jako dobre izglede za polufinale".

Dodatnu draž dvobojima Barcelone i Arsenala daje francuski reprezentativni napadač Thierry Henry, koji je godinama bio ponajbolji igrač i oslonac Arsenala, a ovom prilikom će prvi put zaigrati protiv kluba za kojeg je i sam nebrojeno puta rekao da je ''njegov navijač do smrti''.

"Mi smo stalno u kontaktu. No, najvažnije je ipak da će gledatelji moći uživati u nogometu i razgovarati samo o nogometu, a ne o drugim stvarima. Kada su igrali Chelsea i Manchester City, svi su govorili samo o rukovanju, a niko o nogometu. Ovo će biti druga priča", kaže Wenger.

Njegova ekipa u subotu će u Premiershipu zaigrati protiv West Hama, a francuskom stručnjaku će za dvoboj protiv gradskog rivala ponovo biti na raspolaganju Cesc Fabregas, Tomas Rosicky i Alex Song. Međutim, odbrambeni igrač William Gallas je još uvijek povrijeđen. Veliko je pitanje je hoće li se oporaviti od povrede lista do susreta protiv Barcelone.

"Njegova povreda trenutno ne izgleda dobro, ali vjerujem da će se vratiti u sastav do kraja sezone", završio je Wenger.