Nogomet
0

Sanjin Prcić napušta Rennes

Klix.ba
Sanjin Prcić
Sanjin Prcić
Sanjin Prcić je, kasnije se ispostavilo, napravio pogrešan korak prošlogodišnjim prelaskom iz Sochauxa u Rennes.

Mladi fudbaler sredine terena tokom prošle sezone se nije naigrao, pa već sad ozbiljno razmišlja o odlasku iz Rennesa.

“Prošla sezona je bila komplikovana. Došao sam iz Sochauxa gdje sam bio standardan, u klub koji sam smatrao dobrom sredinom u kojoj mogu ostvariti napredak. Trener je ipak imao drugačije mišljenje, a ja trenerove odluke uvijek do kraja poštujem. Rijetko sam dobijao priliku na svojoj pravoj poziciji, iako sam prije potpisa za Rennes u Francuskoj etiketiran kao velika nada evropskog fudbala koja je nuđena velikim klubovima”, izjavio je Prcić za medije u Francuskoj, potvrdivši da već sada želi napustiti Rennes.

“Želja mi je napustiti Rennes i preći u neki drugi klub. Rennes trenutno ima mnogo veznih igrača, neki od njih su u prednosti u odnosu na mene, a ja o samom klubu iz poštovanja ne želim kazati ništa loše”, dodao je Prcić i potvrdio da već postoje kontakti sa drugim klubovima.

“Znam da postoje, ali ne znam o kojim se konkretno klubovima radi. Uskoro ću napuniti 22 godine i ja želim klub u kojem ću biti standardan. Treninzi za igrača u mojim godinama nisu dovoljni za potpuni napredak. Zbog lošeg statusa u Rennesu sam izgubio i mjesto u reprezentaciji koje uskoro svojim igrama želim vratiti”, kazao je na kraju Prcić.