Nogomet
33

San Siro prelazi na hibridnu travnatu podlogu

Totalsport
Od iduće će sezone nogometaši Intera i Milana domaće utakmice na legendarnom San Siru igrati na umjetnoj podlozi, objavila je Gazzetta dello Sport.

Oba domaćina trpjela su ove sezone kritike zbog stanja terena, premda problem traje još od kraja 80-ih godina prošlog stoljeća. Marco van Basten je, prilikom polufinalnog gostovanja na minhenskom Olimpijskom stadionu protiv Bayerna u Kupu prvaka 1990. godine, izjavio da je "pravo zadovoljstvo igrati na tako ugodnom terenu za razliku od krumpirišta na San Siru".

Posebno su neugodne kritike bile one iz Arsenala i Barcelone, Milanovih suparnika u četvrtfinalu i polufinalu ovosezonskog izdanja Lige prvaka. Iz Barcelone su zbog toga čak uputili službenu pritužbu Evropskoj nogometnoj federaciju (UEFA).

Iz Milana su sada odlučili stati problemu u kraj: postavit će hibridnu podlogu čija će baza biti sintetična, a na nju će doći prirodni travnati tepih. Iz Intera su prihvatili prijedlog.

Gazzetta dello Sport piše da će radovi na novoj podlozi početi sredinom juna ove godine, te da bi novi travnjak spreman trebao dočekati utakmicu za Berlusconijev trofej, koju Milan i Juventus tradicionalno igraju u augustu.