Serie A
0

Samuel spasio Interu tri boda

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Do 88. minute drugog subotnjeg dvoboja 19. kola Serije A posljednjeplasirana Siena je na San Siru imala 3-2 vodstvo. Nogometaši Intera, prvoplasirani na tabeli, na kraju su slavili 4-3.

Sva tri boda prvacima je donio argentinski stoper Walter Samuel zabivši glavom pobjednički gol u trećoj minuti sudačke nadoknade na ubacivanje Gorana Pandeva. Samo pet minuta ranije, u 88. minuti, na 3-3 je krasnim pogotkom iz slobodnog udarca, drugim takvim u istoj večeri, izjednačio nizozemski veznjak Wesley Sneijder. Prvi je put zabio u 36. minuti prvog poluvremena krasnim suhim listom u bliži ugao gola golmana Curcija.

Gosti su, koje je na tabeli prije utakmice od Intera dijelilo čitavih 30 bodova (sada 33), dvaput vodili. Massimo Maccarone doveo ih je u vodstvo u 18. minuti. Nakon što su domaći preokrenuli golovima Milita (11. u sezoni) i Sneijdera (3.), Maccarone je asistirao Ekdalu za 2-2, da bi potom ponovno poentirao, nakon akcije raspoloženog Ekdala i Reginalda, za 3-2.

Četvrti pogodak u sezoni Sneijdera i odlučujući Samuela zaključili su ovaj dramatičan dvoboj.

Nakon svega, sudac Peruzzo pokazao je crveni karton gostujućem braniteljuu Cribariju.

U prvoj utakmici 19. kola Roma je na Olimpicu pobijedila Chievo 1-0 pogotkom Danielea De Rossija na isteku prve minute utakmice. Zabio je nakon kornera kojeg je udarcem nakon samo dvadesetak sekundi igre iznudio Luca Toni, koji je prvi put zaigrao od prve minute u dresu svog novog kluba debitiravši pobjedom.

Nju su Rimljani teško sačuvali s obzirom da su 80 minuta igrali s igračem manje. Njihov je brazilski golman Doni dobio crveni karton nakon što je išao popravljati grešku suigrača Burdissa i Juana. Igrao je rukom namjerno izvan 16-erca.

Serie A, 19. kolo: Roma – Chievo 1-0 (De Rossi 1) Inter – Siena 4-3 (Milito 24, Sneijder 36, 88, Samuel 90+3 / Maccarone 18, 65, Ekdal 37)

Redoslijed:

  1. Inter 45
  2. Milan 34 (-1)
  3. Juventus 33 (-1)
  4. Roma 32
  5. Napoli 30 (-1)...