Nogomet
141

Samsunspor odbio ponude za Adilovića: Potpisao sam novi ugovor s boljim uslovima

Piše: D. B.
Eldin Adilović
Eldin Adilović
Bh. nogometaš Eldin Adilović produžio je svoj ugovor sa turskim Samsunsporom na još dvije godine.

Nakon sjajnih igara koje je Adilović pružio prošle sezone u Samsunsporu postigavši 17 golova i upisavši 6 asistencija, turska ekipa je tokom ljeta dobila nekoliko odličnih ponuda za bh. napadača. Sve su odbijene, a Adiloviću je ponuđen dvogodišnji ugovor s boljim uslovima, koji je i prihvatio.

"Potpisao sam novi ugovor na dvije godine, ali sam dobio bolje uslove. Klub je za mene dobio nekoliko ponuda, ali me čelnici Samsunspora nisu željeli prodati. Umjesto toga su mi ponudili ugovor s boljim uslovima i moram reći da su bili maksimalno korektni. Prezadovoljan sam novim uslovima. Iz kluba bih otišao samo ako bi stigla ponuda koja se baš ne može odbiti", izjavio je Adilović za portal Klix.ba.

Samsunspor je prošle sezone bio veoma blizu plasmana u tursku Superligu, a u narednoj sezoni se nadaju ostvarenju tog cilja.

"Cilj je plasman u Superligu. Dobili smo pojačanja i novog trenera, tako da se nadam da ćemo ostvariti planove. Prošle sezone nas je od tog uspjeha dijelila samo jedna utakmica", završio je Adilović.