Nogomet
0

Šampionima dodijeljen pehar: Zmajevi na proslavi prvog trofeja u historiji

Piše: O. T.
(Foto: Twitter)
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je prvi trofej u svojoj historiji. Zmajevi su u finalu Kirin kupa savladali Japan 2:1 i dodijeljen im je trofej nakon meča.

Iako se ne radi o turniru koji organiziraju UEFA ili FIFA, nego Fudbalski savez Japana, zaista je lijepo vidjeti da je reprezentacija BiH osvojila turnir na kojem su nastupile odlične reprezentacije kao što su Japan i Danska te Bugarska.

Osvajanjem ovog turnira dobili smo nekoliko novih reprezentativaca koji su pokazali da mogu nositi breme dresa sa državnim grbom. Na Kirin kupu debitovali su Rade Krunić, Zvnomir Kožulj, FIlip Arežina i Aleksandar Kosorić.

Najveće čestitke zaslužuju Milan Đurić koji je postigao sve golove za naš tim na ovom turniru i selektor Mehmed Baždarević koji je od reprezentacije napravio tim koji će pružiti sjajnu predstavu bez obzira na to ko se nalazio u sastavu.

Pehar je podigao Haris Medunjanin koji je nosio kapitensku traku na Kirin kupu. Najbolji strijelac turnira je Milan Đurić sa četiri pogotka.