Cesare Prandelli
0

"Samo se ne smijemo prepasti Bayerna"

Totalsport
Cesare Prandelli (Foto: AP)
Cesare Prandelli (Foto: AP)
U srijedu će nogometaši Fiorentine odigrati prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka. Gostuju u Münchenu kod zahuktalog Bayerna, koji ruši sve pred sobom.

U timuFiorentine, pak, mnogo toga u posljednje vrijeme ide nizbrdo. U zadnjih pet utakmica imaju četiri poraza (tri prvenstvena ogleda i jedna Kup utakmica) i tek jedan remi (uzeli su bod na gostovanju kod Cagliarija 2-2).

Trenutno su tek na 11. mjestu tabele i sve to ne sugeriše uspješan nastup u Allianz Areni. Uz loše rezultate se nadovezuje i slučaj Mutu, čiji je doping definitivno uzdrmao tim.

"Ovo je očito vrijeme za promjene. U nekoliko utakmica smo stvarno pali, a nikako nije dobro vrijeme za krizne trenutke", rekao je Cesare Prandelli nakon subotnjeg poraza kod Sampdorije (2-0) u utakmici 24. kola Serije A.

"Slijedi nam odlazak u München. Već smo mnogo napravili samim plasmanom u osminu finala, što ovom klubu nikada nije uspjelo u historiji. No, nikako to ne smije biti kraj naših potraživanja u Ligi prvaka. Samo da se ne prepadnemo Bayerna i možemo izvući dobar rezultat. Odnosno, možemo ostati 'živi' do uzvrata na našem stadionu", zaključio je čovjek kojeg mnogi smatraju budućim talijanskim selektorom.