Nogomet
33

Samo Messi dao više golova od Ibrahimovića u 2016. godini

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Golom protiv Evertona Zlatan Ibrahimović je u 2016. godini stigao do brojke od 45 golova u svim klupskim takmičenjima, a više golova od njega. računajući igrače iz najboljih pet liga Evrope, ima samo Leo Messi koji je postigao 47 golova.

Ibrahimović je u dresu Manchester Uniteda postigao 12 golova, dok je preostala 33 gola postigao igrajući za bivši klub Paris Saint-Germain. U United je stigao ovog ljeta i nastupio je u 21 meču u svim takmičenjima za klub sa Old Trafforda.

Ovaj 35-godišnji Šveđanin je u jednom periodu imao golgetersku krizu kada je povezao šest ligaških utakmica bez pogotka, ali se vratio u formu i u posljednja tri ligaška meča postigao četiri gola. Kada se tome dodaju i Evropska liga i English Football League Cup, onda je ocjena forme još jasnija pošto je Ibrahimović u posljednjih pet mečeva u svim takmičenjima postigao šest golova.

Sa osam postignutih golova u ovoj sezoni Premiershipa Ibrahimović dijeli četvrto mjesto na listi najboljih strijelaca zajedno sa Hazardom iz Chelseaja i Defoeom iz Sunderlanda. Prva tri mjesta zauzimaju Costa iz Chelseaja i Sanchez iz Arsenala sa po 11 golova te Aguero iz Manchester Cityja sa 10 golova.

Jedini igrač u najboljih pet liga Evrope koji je u svim takmičenjima ove sezone postigao više golova od Ibrahimovića je Leo Messi sa 47 golova od čega 19 golova u 17 utakmica ove sezone.