Peter Schmeichel
0

"Samo čekam da eksplodira cijeli Manchester City"

Totalsport
Tokom sedmice su nogometaši Manchester Cityja i Manchester Uniteda odigrali veliki gradski derbi u Premiershipu koji je završio bez pogodaka.

Nakon dvanaest odigranih utakmica United se nalazi na drugom mjestu, s četiri boda manje od vodećeg Chelseaja, dok je City četvrta ekipa prvenstva i kaska za klubom iz Londona sedam bodova.

Pozvanim da komentira trenutačno stanje u ta dva kluba se našao i legendarni danski golman, 46-godišnji Peter Schmeichel.

"City? Kupuju, kupuju i kupuju. Toliko su se nakupovali, da su postali umorni od toga, a sada im sva tu kupovina udara u glavu", rekao je Schmeichel koji je aludirao da neka od pojačanja remete mir tima, odnosno, tvorci su svađa u Mancinijevoj svlačionici.

"Samo čekam da ta ekipa eksplodira. Ništa dobroga neće ostaviti iza sebe u ovoj sezoni", rekao je golman koji je karijeru upravo završio u Cityju (sezona 2002/03).

"United bi im trebao biti primjer, njima i svima drugima. Oni 25 godina rade na svojoj politici i nitko ne posluje pametnije od njih", rekao je Schmeichel koji je pod Fergusonom na Old Traffordu igrao od 1991. do 1999. godine.