Europa liga
0

Sammir promašio penal za pobjedu Dinama

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Dinama propustili su na Maksimiru protiv Club Bruggea veliku priliku upisati tri boda u susretu 3. kola skupine D Europa lige. Završilo je bez golova 0-0.

Svakako najveći tragičar utakmice je Dinamov Brazilac Sammir, koji je propustio dvije najbolje prilike Dinama na utakmici. Prva je ona iz druge minute kada je, nakon prethodne sjajne akcije Milana Badelja i Pedra Moralesa, propustio iskoristiti sjajnu povratnu loptu Čileanca i s nekih šest metara zatresti mrežu. Skinuo je Brazilčev udarac golman De Vlieger kranjim naporom.

Najveća prilika utakmice svakako je penal koji je upravo Sammir izborio u 74. minuti, nakon što ga je u kaznenom prostoru oborio De Vlieger. Sammir je kasnije bio i izvođač, ali je njegov udarac odsjeo na stativi.

Iako je imao i belgijski klub svojih prilika, posebice u prvom dijelu kada je bio bolja momčad na travnjaku i kada su neprecizni pred golom Kelave bili Geraerts, Dirar i Odjidja, Dinamo jako može žaliti za pobjedom.

Teško je zagrebački sastav mogao imati bolju priliku za pobjedu od jedanaesterca u završnici dvoboja, ali ponuđeno nije iskoristio.

Hrvatski prvak sada je na četiri osvojena boda, koliko ima i drugoplasirani PAOK, koji je u drugoj utakmici skupine poražen na El Madrigalu od Villarreala 1-0. Jedini gol za drugu pobjedu “žute podmornice” u skupini zabio je Marco Gaston Ruben u 38. minuti.

Villarreal je tako preuzeo vrh ljestvice sa šest osvojenih bodova.

Europa liga, 3. kolo:

skupina D

Dinamo - Club Brugge 0-0 Villarreal - PAOK 1-0 (Ruben 38)

Poredak: 1. Villarreal 6, 2. PAOK 4, 3. Dinamo 4, 4. Club Brugge 2.