Nogomet
8

Samira Hurem: Nismo zadovoljni žrijebom, ali možemo iznenaditi

Piše: D. B.
Samira Hurem (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Samira Hurem (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Žrijebom grupa kvalifikacione runde Lige prvaka za žene odlučeno je da će bh. predstavnik SFK 2000 igrati u prvoj grupi s prvakinjama Turske, Bjelorusije i Albanije.

Protivnici SFK 2000 će biti Konak Belediyespor (Turska), Minsk (Bjelorusija) i Vllaznia (Albanija), a trenerica našeg kluba Samira Hurem nije zadovoljna žrijebom, jer su naše djevojke mogle dobiti i mnogo lakše protivnice.

"Nisam zadovoljna žrijebom jer smo kao i prošle godine dobili jaku ekipu iz Turske. S njima smo bili i pretprošle godine, tako da nam je dobro poznat kvalitet protivnika. Turska je zaista mnogo uložila u ženski nogomet i njihove prvakinje su na visokom evropskom nivou. Što se tiče prvaka Bjelorusije i Albanije, te ekipe su otprilike na našem nivou. Bilo je ekipa koje su slabije po 'stažu' u Ligi prvaka, ali nismo imali sreće da njih izvučemo", izjavila je Hurem.

Hendikep za naš tim je to što igračice sve češće odlaze u evropske timove, dok SFK 2000 nažalost nema mogućnost da nadomjesti kvalitet. Ipak, to ne znači da djevojke nemaju ambicija u Ligi prvaka za žene.

"Igračice SFK 2000 gotovo svakodnevno odlaze u evropske klubove, što nas slabi, a u isto vrijeme nismo u mogućnosti da dovedemo sličan kvalitet. Naš tim je mlad, ali ćemo ove godine pokušati iznenaditi turski Konak Belediyespor i proći u šesnaestinu finala", rekla je trenerica SFK 2000.

Ekipa je trenutno na odmoru, a prozivka je zakazana za 10. juli.

"Igračice su na aktivnom odmoru tokom kojeg imaju program rada. Zajednički rad, prozivku, ljekarske preglede i pripreme počinjemo 10. jula. Djevojke su još uvijek na zasluženom odmoru nakon osvajanja titula, bilo je naporno pa su dobile veću pauzu. Nadam se da se to neće odraziti na njihovu spremu i da ćemo se kvalitetno spremiti za Ligu prvaka", kazala je Hurem.

Prvu utakmicu u Ligi prvaka za žene SFK igra 11. augusta.

"Turnir počinje 10. augusta, s tim da mi igramo prvu utakmicu 11. augusta. Termini preostalih utakmica su 13. i 16. august", završila je Hurem.