Nogomet
8

Samir Nuhanović: Svaki dan se sjetim pobjedničkog gola, Sarajevo ide u polufinale

Piše: D. B.
Samir Nuhanović
Samir Nuhanović
Slovenački nogometaš Samir Nuhanović, bivši igrač Sarajeva, u razgovoru za portal Klix.ba je prognozirao da će nakon večerašnje uzvratne utakmie četvrtfinala Kupa BiH između Sarajeva i Željezničara u polufinale proći Bordo ekipa.

Nuhanović je gledao utakmicu na Grbavici i smatra da je Sarajevo moglo riješiti sve dileme već u tom susretu, a uvjeren je da će posao završiti večeras na Koševu.

"Pratim redovno igre FK Sarajevo i drago mi je da se momci bore za duplu krunu. Gledao sam i utakmicu na Grbavici te smatram da je Sarajevo bilo bolje na terenu i da je zaskužilo pobjedu. No, bilo je 1:1, tako da vjerujem da će Bordo ekipa večeras pobijediti i proći u polufinale, a na kraju i osvojiti Kup BiH. Igračima i navijačima želim puno sreće i u prvenstvu. Zaslužili su duplu krunu", izjavio je Nuhanović za portal Klix.ba.

On je jedan od igrača koji se može pohvaliti pogotkom u derbiju. Prije dvije godine je pogodio za pobjedu Sarajeva nad Željezničarom na Koševu.

"Svaki dan se barem na sekundu sjetim svog pogotka i atmosfere na stadionu. To je bio neopisiv osjećaj za mene. Bilo mi je čast igrati za FK Sarajevo", rekao je Nuhanović, koji trenutni igra za austrijskog niželigaša FC Hermagor.