Nogomet
18

Samir Muratović: Bolji smo i od Irana i od Nigerije, samo trebamo igrati svoju igru

Piše: N. Jamaković
Samir Muratović u dresu reprezentacije BiH
Samir Muratović u dresu reprezentacije BiH
Bivši reprezentativac BiH Samir Muratović u razgovoru za Klix.ba je istakao da su Zmajevi kvalitetniji od svojih narednih suparnika na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, Nigerije i Irana.

Muratović smatra da svi možemo biti itekako zadovoljni igrom koju su naši reprezentativci pokazali protiv jedne od najjačih reprezentacija svijeta, Argentine.

"Možda smo mogli i do boljeg rezultata uz više sreće, no ja sam i više nego zadovoljan našom igrom u toj utakmici", rekao je Muratović.

Smatra da je u našoj narednoj utakmici protiv Nigerije najbitnije da igramo svoju igru.

"Mi smo puno bolja ekipa od Nigerije. Ako budemo igrali onako kao protiv Argentine, pobjeda neće doći u pitanje. Važno je isto tako i da prvi dođemo u vodstvo 1:0, a onda bi Nigerijci, iako imaju nekoliko dobrih pojedinaca, lako mogli doživjeti sudbinu Kameruna, koji je sinoć poražen od Hrvatske 4:0", smatra naš sagovornik.

Kada je riječ o utakmici sa Iranom, Muratović je kazao:

"Ako ne možemo pobijediti Iran, onda i ne zaslužujemo ići dalje. Govorim to na osnovu njihove utakmice sa Nigerijom, mada je moguće da su Iranci tada samo imali loš dan. Ipak, moram reći da u obje ove utakmice mi sami sebi možemo biti najveći protivnik. Odnosno, kao i protiv Nigerije i u utakmici protiv Irana za nas će biti najvažnije da se držimo svoje igre".