Nogomet
0

Samir Memišević: Uz podršku navijača do prvog tofeja u Kupu BiH

Klix.ba
Samir Memišević
Samir Memišević
Samir Memišević iz utakmice u utakmicu pruža sve kvalitetnije partije. Jednu od najboljih igara u tekućoj sezoni je imao u prvoj utakmici finala Kupa BiH protiv Slobode u Tuzli, koja je završena remijem 1:1. Dobrom anticipacijom, izvrsnim postavljanjem, pravovremenim reakcijama i odličnom tehnikom uspio je dobiti gotovo sve duele protiv fizički dominantnijih napadača Slobode. U srijedu ga čeka revanš i borba za trofej.

"Prva utakmica je za nas prošlost. Čitav naš tim je odigrao odlično, ispoštovali smo dogovor iz svlačionice i bili smo dostojan takmac domaćinu. U prvu utakmicu smo uložili dosta truda i znoja i izborili aktivan rezultat", izjavio je stoper Radnika.

Utakmica u Bijeljini će biti pravi spektakl, a poslije duže vremena tribine Gradskog stadiona će biti ispunjene do posljednjeg mjesta.

"Naša ekipa je spremna i motivisana kao nikad. Ulazimo u drugu utakmicu sa blagom prednošću, ali Slobodi prepuštamo ulogu favorita, jer u ovoj sezoni s njima imamo negativan omjer. Mi smo gotovo kompletni, od igrača koji imaju pravo nastupa u kupu povrijeđen je samo Srećković. Nadam se da ćemo imati podršku punog stadiona i da ćemo uz pomoć navijača doći do našeg cilja i prvog trofeja u ovom takmičenju", rekao je Memišević.

On je nekada bio igrač kluba sa Tušnja, a protiv Tuzlaka će u srijedu od 17:00 sati imati priliku da osvoji do sada najvredniji trofej u dresu Radnika.