Nogomet
12

Samir Handanovič: Inter više nije supersila

Klix.ba
Samir Handanović
Samir Handanović
Golman talijanskog Intera, Samir Handanovič, rekao je da njegova ekipa mora prihvatiti činjenicu da tim više nije supersila u evropskom nogometu, kao što je to bio slučaj dok su Nerazzurre vodili Roberto Mancini i Jose Mourinho.

Inter je prošle sezone završio na razočaravajućem devetom mjestu u Seriji A, a Handanovič je istakao da su se vremena itekako promijenila od osvajanja titule prvaka Evrope 2010. godine.

"Ne trebamo više misliti da smo supersila kao prije, ne trebamo se zavaravati. Situacija je takva da Inter više nema 11 ili više vrhunskih igrača kao u vrijeme Mancinija ili Mourinha", rekao je Handanovič za novine La Gazzetta dello Sport.

Slovenački reprezentativac je u posljednje vrijeme povezivan s Barcelonom, ali je istakao da transfer nikada nije bio realna opcija.

"Ako klub želi igrača, onda je igrač prvi koji to sazna, a potom ga klub i kupi. To su uglavnom bile novinarske spekulacije i ne razmišljam previše o tome. Želim se fokusirati na nogomet, sad sam u Interu, a šta budućnost donosi, vidjet ćemo", izjavio je Handanovič.

Njegov ugovor s Interom vrijedi do juna 2016. godine.