Nogomet
32

Samir Bekrić: U derbiju nema pravila, nadam se da će Željezničar imati više sreće

Piše: D. B.
Samir Bekrić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Samir Bekrić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Željezničar i Sarajevo će u nedjelju na Grbavici odigrati 104. gradski derbi. Bivši nogometaš Plavih Samir Bekrić se nada trijumfu tima iz Doline ćupova.

Iako više nije član Željezničara, Bekrić prati dešavanja u Premijer ligi BiH i igre svog bivšeg kluba.

"Imam mnogo obaveza, ali i dalje pratim svog Želju. Tabela jasno govori da trener Adžem i njegovi pomoćnici Memić i Karić rade dobar posao, ekipa igra odlično u gostima, jedino je mali problem Grbavica, gdje je pritisak veliki. Razumijem nogometaše i vjerujem da će svoje pravo lice pokazati u narednim utakmicama", izjavio je Bekrić za portal Klix.ba.

Dok je bio nogometaš Željezničara, Samir je igrao derbije protiv Sarajeva i pogađao je mrežu Sarajeva.

"Imao sam sreću da igram na mnogo derbija i svaki je imao svoju draž. Uvijek sam volio igrati protiv Sarajeva, volio sam pritisak i eforiju u tim utakmicama. To je teška, ali i posebna utakmica u kojoj svi daju sve od sebe. U takvim utakmicama nemate pravo na grešku. Kao najdraži derbi bih izdvojio pobjedu na Grbavici, kada smo slavili rezultatom 2:0. Golove smo postigli Bešlija i ja", rekao je bh. nogometaš koji nastupa za uzbekistanski Bunyodkor.

On se nada da će Željezničar imati više sreće i upisati pobjedu protiv Sarajeva u nedjelju.

"Smatram da nema pravila u derbiju, mnogi faktori mogu odlučiti. Ko bude opušteniji, ima veće šanse. Sreća je također važan faktor, pa se nadam da će biti na strani Željezničara. Plavi se moraju maksimalno pripremiti kako bi obradovali svoje navijače. Bilo koji od njih može odlučiti pobjednika" kazao je Bekrić.

Njegov Bunyodkor se nalazi na četvrtom mjestu na tabeli dva kola prije kraja prvenstva i u finalu je Kupa Uzbekistana.

"Trenutno je sve odlično, zdrav sam i u dobroj formi. Ostala su još dva kola u prvenstvi i finale kupa koje igramo 12. oktobra. U kupu branimo titulu i nadam se da ćemo uspjeti u tome. Ponovno osvajanje kupa bi nam donijelo direktan plasman u Ligu prvaka Azije", završio je Bekrić.

Derbi Željezničar - Sarajevo se igra u nedjelju s početkom u 13:30 sati.