Pohvalio bivšeg rivala
69

Sami Khedira: Guardiola će odlično voditi Bayern

Klix.ba
Sami Khedira (Foto: AFP)
Sami Khedira (Foto: AFP)
Sami Khedira, vezni igrač reprezentacije Njemačke i Real Madrida, je na konferenciji za novinare govorio o mogućem dolasku Pepa Guardiole u minhenski Bayern te je rekao kako će se bivši trener Barcelone odlično snaći na klupi Bavaraca.

Iako su do prije nekoliko sedmica bili ljuti rivali, Khedira je pohvalio najtrofejnijeg trenera u historiji katalonskog kluba.

"Sve ono što je uradio u Barceloni mnogo vrijedi. On je jedan od najvećih trenera. Bayern je odličan klub i dobro će se uklopiti. Tamo će pronaći novi izazov", kazao je Khedira.

Veznjak je govorio i o sljedećoj utakmici, koja ih očekuje u četvrtfinalu Eura. Nijemci će se suočiti sa Grčkom.

"Samo mislimo na tu utakmicu. Grci imaju odličnu ekipu. Ne gledamo na Italiju, ni na Engleze. Samo su nam Grci trenutno na pameti. Bit će teško, ali imamo neka rješenja za njih", dodao je Khedira.

On je govorio i o Mesutu Ozilu, svom saigraču iz kluba i reprezentacije, za kojeg je trener Joachim Low kazao kako se mora popraviti u ostatku takmičenja.

"Ozil je mnogo učinio za ovu reprezentaciju posljednjih godina. Za nas, on je veoma vrijedan igrač", bile su riječi Samija Khedire.