Nogomet
0

Salpigidis: Ovo je velika stvar za grčki nogomet!

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Gostujućom pobjedom nad Ukrajinom 1-0 u Donjecku Grčka je izborila nastup na Svjetskom nogometnom prvenstvu tek drugi puta u svojoj povijesti (prvi su put igrali na SP-u 1994. u SAD-u).

Odlučujući gol koji je Grčkoj donio nastup na Mundijalu zabio je napadač Panathinaikosa Dimitris Salpigidis u 31. minuti.

  • Ovo je veliko postignuće za grčki nogomet. Ovo je dan slavlja za sve nas kao i Grke diljem svijeta. Vjerovali smo u sebe od početka i na kraju smo uspjeli kvalificirati se na SP, što je najbolji odgovor na sve kritike kojima smo bili izloženi u zadnje vrijeme – rekao je Salpigidis.

Da je plasman Grčke apsolutno zaslužen smatra i Angelos Charisteas, kojeg je Otto Rehhagel u svojoj jubilarnoj 100. utakmici u ulozi grčkog izbornika neočekivano gurnuo u prvi sastav umjesto najboljeg strijelca europskih kvalifikacija Theofanisa Gekasa.

  • Mislim da je ovo pošten ishod. Svi su dečki u utakmicu uložili svoje srce i dušu. Odigrali smo strastveno i pametno i zabili sjajan gol. Odigrali smo od početka do kraja kao da smo gubili i lovili rezultat, a ne imali prednost - komentirao je Charisteas.