Nogomet
103

Salihović i Ibišević: Bit će teško, ali ćemo doći do tri boda

Piše: E. M.
Prije jutrošnjeg treninga u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici novinarima su se obratili Vedad Ibišević i Sejad Salihović koji su kazali svoja očekivanja u utakmici protiv Velsa.
Vedad ibišević i Sejad Salihović (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Vedad ibišević i Sejad Salihović (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

Ibišević je istakao da očekuje tešku utakmicu protiv ekipe koja je iznenadila nogometni svijet.

"Očekujemo tešku utakmicu protiv lidera grupe koji nas je sve iznenadio. Mi imamo probleme s povredama, ali možemo pobijediti i to je naš cilj", kazao je Ibišević.

On je dodao da ga raduje što je u dobroj formi i što je dobio dobru minutažu u svom matičnom klubu.

"Sve ćemo vidjeti, ja sam ovdje da dam svoj maksimum da izborimo potreban rezultat. Oni su dobro organizovani, znamo šta nas očekuje, ali možemo do tri boda iako neće biti jednostavno", zaključio je Ibišević.

Sejad Salihović (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Sejad Salihović (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

Povratnik u našu reprezentaciju Sejad Salihović nije krio svoje zadovoljstvo što je ponovo među saigračima kojima može pomoći u odlučujućim utakmicama.

"Drago mi je da sam ponovo uz reprezentaciju i  nadam se da mogu pomoći. Ovo je teška utakmica, trebamo gledati da pobijedimo i to je najbitnije. Vels je jaka ekipa, to svi znamo. U nogometu ima povreda, ali možemo napraviti dobar rezultat. Uz naše navijače kod kuće, uprkos povredama, sve je moguće", izjavio je Salihović, te dodao da moraju pobijediti bez obzira na sve.

Naši Zmajevi su se složili da podrška u Zenici nikada nije izostajala i da će tako biti i ovaj put u utakmici protiv Velsa.