Nogomet
17

Salah: Poštujem Pjanićev izbor, Džeko nam pomaže i kad ne postiže golove

Klix.ba
Mohamed Salah (Foto: EPA)
Mohamed Salah (Foto: EPA)
Nakon što je bh. reprezentativac Miralem Pjanić ovog ljeta prešao iz Rome u Juventus, uslijedile su različite reakcije. Neki su ga osuđivali zbog toga, dok su drugi prihvatili njegovu odluku i poželjeli mu sreću. Među njima je i njegov bivši saigrač Mohamed Salah.

"Pjanić je donio odluku. To je privatna stvar, moramo pokazati poštovanje. Želim mu mnogo sreće, jer je on još uvijek moj prijatelj", izjavio je Salah.

Juventus je doveo nekoliko odličnih pojačanja, ali je Roma spremna na žestoku borbu.

"Neće nam biti lako protiv Juventusa, doveli su fantastična pojačanja za borbu za titulu. Međutim, mi ćemo dati sve od sebe da učinimo sretnim naše navijače i klub. Trener Luciano Spalleti je omiljen u Rimu, u klubu i među navijačima i igračima, ne samo zbog onog što je uradio u prošlosti. On želi iste stvari kao mi, učiniti sve kako bi zadovoljio upravu i navijače. On voli mijenjati pozicije igračima na terenu, zbog čega protivnici uvijek imaju problema", rekao je Salah.

Egipćanin se nada dugoj karijeri u Romi.

"Nadam se da ću ovdje ostati dugo. Sretan sam, grad je prelijep i odlično se slažem sa svim saigračima", istakao je sjajni nogometaš.

Spomenuo je i saigrače Kevina Strootmana. kapitena bh. reprezentacije Edina Džeku i kapitena Francesca Tottija.

"Kevin je fantastičan igrač, neko ko uvijek želi pobijediti, pa čak i na treningu. Vratio se jači nakon povreda. Džeko nije imao sreće prošle sezone, ali ja volim igrati s njim jer uvijek pomaže ekipi, čak i kad ne postiže golove. Tu je i Totti, o njemu je suvišno bilo šta govoriti. Ponosan sam što igram s njim", završio je Salah.