Nogomet
0

Saigrači Michaelu Owenu zasuli Mercedes jajima i brašnom

Totalsport
Engleski nogometaš Michael Owen (33), koji na kraju ove sezone odlazi u penziju, u nedjelju je po posljednji put sjedio na domaćoj klupi za pričuve u utakmici protiv Tottenhama.

Iako nije dobio ni minute u porazu 1-2, napadaču Stoke Cityja su osmijeh na lice zasigurno izvukli njegovi saigrači, koji su mu pripremili "iznenađenje" prije nego li je trebao krenuti prema stadionu.

Naime, Owen je na svom profilu društvene mreže Twitter objavio fotografiju svog skupocjenog Mercedesa zasutog jajima i brašnom.

"Pred nama je duga sedmica dečki! Osveta je u zraku. Glavni sumnjivci: Whitehead i Whelan. Huth također. Možda čak i Walters. Dvojica koju se treba uzeti u razmatranje: Croucht i Etherington", napisao je na svom profilu Owen.

Sjajni napadač karijeru je počeo u Liverpoolu s kojim je od 1997. do 2004. godine osvojio Kup UEFA-e, evropski Superkup, FA Cup i dva Liga kupa. Godine 2001. je dobio Zlatnu loptu za najboljeg svjetskog nogometaša. Za Redse' je u 216 utakmica u Premierligi postigao 118 golova.

U Real Madrid je prešao 2004. godine, ali to je bio i početak njegove silazne putanje. U Madridu je uglavnom bio rezerva, pa je sljedeće godine prešao u Newcastle u kojem se zadržao četiri sezone, uglavnom obilježene povredama.

Prije četiri godine senzacionalno je završio u Manchester Unitedu, ali u tri sezone je dobio vrlo malo prilika za igru, a nastavila se i njegova havarija s povredama. S Crvenim vragovima je ipak prvi put u karijeru osvojio Premierligu i dodao još jedan Liga kup. Od prošlog ljeta igra u Stokeu, ali ni tu nije pronašao sreću kada su igračke minute u pitanju.