Nes(p)retni engleski golman
0

Saigrači iz West Hama uvredama treniraju Roberta Greena

Totalsport
Robert Green
Robert Green
Stručno vodstvo londonskoga nogometnog kluba West Hama ohrabruje igrače da na treningu uvredama pokušaju omesti koncentraciju svom 30-godišnjem golmanu Robertu Greenu.

Prošle su subote, prilikom prijateljske utakmice koju je ekipe Avrama Granta igrala protiv Ipswicha, navijači s tribina zviždali i hukali golmanu engleske reprezentacije, koji se prije nepuna dva mjeseca propisno izblamirao primivši vjerojatno najgluplji gol na cijelom Svjetskom prvenstvu, onaj izjednačujući Amerikanaca u 1-1 remiju Cappelove ekipe na samom startu Mundijala.

Da bi svog golmana psihički pripremili na neprijalteljske, cinične i vulgarne reakcije s tribina, u stručnom su štabu počeli poticati igrače da tokom treninga pogrdnim riječima viču na svog saigrača kako bi ga omeli.

"Siguran sam da ćemo Greena dobro pripremiti kako bi što bolje podnio verbalne uvrede s tribina engleskih stadiona", rekao je nogometaš West Hama Julien Faubert.

Green, poznat kao oduševljeni posvećenik sportskoj psihologiji, zna koliko je dobra koncentracija, uprkos svim vanjskim remetećim faktorima poput skandiranja s tribina, važna za dobre golmanove predstave.