Nogomet
11

Said Husejinović će dokazati neospornu klasu u Dinamu

Piše: Edin Isanović
Dinamo, lider hrvatskog prvenstva u okviru 27. kola HNL-a savladao je u nedjelju Inter iz Zaprešića rezultatom 2:0. Prvi pogodak postigao je nekadašnji igrač Slobode, Werdera i Sarajeva – Said Husejinović.

Husejinović je na asistenciju Pivarića početkom drugog poluvremena sjajno izbacio odbranu gostiju i maestralno pogodio za 1:0. Pobjedu je kasnije potvrdio Brozović.

Said je prema ocjenama relevantnih nogometnih stručnjaka bio jedan od najboljih nogometaša Premijer lige BiH kada je nosio Bordo dres. Said zna napraviti višak na sredini terena, pogoditi iz daljine, ali i sjajno asistirati. Posebno ga odlikuje brzina.

Nakon dolaska na Maksimir bio je u drugom planu. Mnogi su pomislili kako će ovaj bh. nogometaš brzo okončati karijeru u modrom dresu kao mnogi njegovi sunarodnjaci koji su ranije igrali za Dinamo.

U posljednjih dvadeset godina od bh. igrača dres Dinama nosili su: Bartolović, Bazina, Bekić, Ćorluka, S. Bošnjak, Golubica, Gvozden, Halilović, Dujmović, Ibrahimović, Jurčić, G. Jurić, M. Jurić, Karić, Madunović, Mešanović, Mujčin, Pavlović, Pandža, Peko, Pelak, V. Petrović, Prskalo, Stanić, Sivonjić, Z. Slišković, Šabić, Šašivarević, Tokić, Tomas, Vasilj, Vidačak...

Bilo je tu velikih i nezaboravnih majstora, kao i prolaznika koji nisu ni zaslužili modru majicu. Neki nikada nisu ni upisali zvanični nastup.

Bez dvojbe, uz naporan rad i disciplinu Husejinović će uspjeti u Dinamu. On je zadivio nogometne "šmekere“ u uzvratnoj utakmici Evropske lige kada je Sarajevo, sa njegova dva gola, eliminisalo bugarski Levski.

Za njegov potpis borio se i CSKA iz Sofije, ali su Zagrepčani bili najkonkretniji. Nisu pogriješili, dobili su fantastičnog driblera kojeg je jako teško pročitati.