Nogomet
0

Šahtarova zvijezda Willian na sigurnom putu prema Tottenhamu

Totalsport
Willian (Foto: Arhiv/AFP)
Willian (Foto: Arhiv/AFP)
Na početku aktualne sezone Tottenham nije uspio u svoje redove dovesti sjajnog brazilskog nogometaša Williana, inače zvijezdu ukrajinskog Šahtara.

Previše je Tottenhamu bilo tada platiti odštetu od 25 miliona eura, ali po novim navodima engleskog, ali i ruskog tiska, 24-godišnjak je sada vrlo blizu dolaska na White Hart Lane. I cijena bi mogla biti manje, možda 20 miliona eura.

Willian je imao sjajnu polovicu sezone iza sebe, a i inače su mnogi složni da je taj veznjak najbolji od cijele "vojske" Brazilaca u najjačem ukrajinskom sastavu.

Ta brazilska kolonija se nedavno proširila budući da je Šahtar u svoje redove doveo 24-godišnjeg Taisona, Brazilca koji je zadnje godine proveo u Metalistu iz Harkiva. Sada će Šahtar lakše pustiti Williana s kojim su imali problema, budući da se oglušio o klupsku disciplinu, jer je zakasnio na pripreme.

Inače, još godinu i pol dana Willian ima ugovor sa Šahtarom, pa je klub očigledno spreman na skorašnju prodaju kako bi i zarada bila veća. Trener Tottenhama Villas-Boas navodno stalno forsira upravu kluba da mu dovede Williana.