Nogomet
0

Šahtar blizu polufinala

Totalsport
Nogometaši ukrajinskog Šahtara pobijedili su Marseille s 2-0 na svom terenu u Donjecku, u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa UEFA-e.

I treću domaću utakmicu u nokaut fazi Kupa UEFA-e Šahtar je dobio istim rezultatom, s 2-0 su ranije pobjeđivali Tottenham i CSKA.

Šahtar je i u ovoj utakmici potvrdio da se radi o vrlo snažnoj ekipi, čvrstoj i kompaktnoj u odbrani, a opasnoj u napadu, pogotovo iz kontri i u igri preko bokova. Protiv Marseillea je Šahtar opet pokazao baš takvu igru.

No, ko zna kako bi se ova utakmica razvijala da je napadač Marseillea Niang u 35. minuti iskoristio veliku priliku. Izbjegao je zamku zaleđa i pobjegao domaćoj odbrani, ali je njegov udarac zaustavila stativa.

Četiri minute kasnije, Šahtar je poveo. Srna je ubacio loptu s desne strane, a situacija se nije doimala naročito opasnom, budući da je golman gostiju Mandanda bio na lopti. No, neočekivano ju je ispustio, a takav je poklon prihvatio Tomáš Hübschman, koji je iz blizine ugurao loptu u gol.

Drugi pogodak domaći su zabili u 65. minuti. Bila je to vrlo lijepa akcija s nekoliko brzih dodavanja, pa strijelcu Jadsonu i nije bilo teško pospremiti loptu u nebranjeni dio Mandandinog gola.

Šahtar je mogao i uvjerljivije slaviti, ali Luiz Adriano nije imao svoju večer, barem što se tiče realizacije.

Kup UEFA-e, četrvrtfinale, prva utakmica:

Šahrar - Marseille 2-0 (Hübschman 39, Jadson 65)