Nogomet
1k

Safet Sušić za Klix.ba: Čestitam Meši i igračima

Piše: Amer Džano
Safet Sušić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Safet Sušić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH pobijedila je sinoć Kipar rezultatom 3:2 i tako se plasirala u dodatne kvalifikacije za Euro. Utakmice baraža naša će selekcija igrati u periodu između 12. i 18. novembra ove godine.

U razgovoru za Klix.ba nekadašnji selektor reprezentacije BiH Safet Sušić komentariše sinoćnju pobjedu protiv Kipra.

"Čestitam prije svega Meši na uspjehu, a onda i igračima. Meša je odveo reprezentaciju u baraž. Nadam se da će već tokom žrijeba imati sreće da izvuče neku lakšu reprezentaciju. Nadam se da će uspjeti odvesti ekipu na Euro", rekao je Sušić za Klix.ba.

Sušić je s pozicije selektora smijenjen nakon što je reprezentacija u četiri meča kvalifikacija za Euro osvojila svega dva boda.

Ističe kako je tada vjerovao u uspjeh i pored poraza od Izraela 3:0 u posljednjoj njegovoj utakmici na klupi Zmajeva.

"Da se reprezentacija nije kvalifikovala za baraž ponovo bih vjerovatno ja bio prvi krivac za sve što se desilo. Drago mi je da smo se plasirali. Ja sam bio uvjeren, iako sam bio smijenjen, da šanse još uvijek postoje. Iz tog razloga tada nisam želio dati ostavku. Šanse su postojale", naglasio je Sušić.

Mogući protivnici Zmajeva u baražu su Norveška, Republika Irska, Slovenija i Mađarska, a Sušić smatra da protiv jedne reprezentacije sigurno možemo proći dalje.

"Mislim da su Mađari ekipa koju bismo mogli najlakše proći", zaključio je Sušić.